CUITA EL SOL


Aaaah! Aleeeeerta! La Cuita el Sol d'enguany comença a escalfar motors!

El proper dilluns 20 d'abril s'obren les inscripcions per internet. Si hom hi està interessat cal afanyar-se doncs les places són limitades (500 persones) i s'esgoten aviat! Els preus són més cars que una cursa normal, entre 40 i 50 € depenent si ets federat de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) o no, però cal tenir en compte que inclou llicència i assegurança temporal de muntanya + alguna coseta per sopar a l'arribada + xocolatada el diumenge + rifa de material esportiu.

Per a que us feu una idea del que estem parlant només us deixaré la següent imatge:

Apa! Menja't aquest caramelet! Toma desnivell de l'hòstia! 1.700 metres en poc més de 4 kms (Anònim, grava't a la memòria aquest perfil, això és una pujada!!!).

La cursa s'inicia a la plaça del poble d'Àreu (Pallars Sobirà), el darrer poble de la Vall Ferrera. Quan el sol es pon a la plaça els corredors surten i han d'arribar al cim del Monteixo, a gairebé 3.000 metres d'alçada, abans que el sol s'hagi post al cim. En cap moment de la cursa et pot atrapar l'ombra. Si t'atrapa quedes eliminat!! (cal dir però, que és gairebé impossible que ho faci, i els eliminats són perquè ja no poden amb la seva ànima i fan marxa enrere).

Només es cronometra el temps de pujada (així que aquí no val la teoria de que després baixes el que puges). Evidentment, has de baixar, però ja ho fas al ritme que vulguis, o que bonament puguis.

La cursa està molt ben organitzada i s'està convertint en tot un esdeveniment pirinenc. T'obliguen a dur alguna peça de roba per a protegir-te de la pluja i/o vent, protecció als pals (si en portes, jo ho recomano) i un frontal (la baixada o bona part d'ella es fa de nit!).

A l'enllaç hi trobareu molta més info:

http://www.cuitaelsol.org/

De moment els únics Masques que han tingut l'atreviment de participar-hi van ser el Tiris i jo mateix, en l'edició del 2007. Però l'únic Masca que ha coronat el Monteixo abans que l'ombra hi arribés he estat jo!!!!! (el Tiris va treure la seva vena neneta i es va fer enrere....quin líder que tenim...).

I en l'edició d'enguany ja hi ha dos Masques disposats a assolir el repte: el Nasclete i jo mateix, altre cop (i aquest cop amb l'objectiu de baixar les 2 hores i 10 minuts d'ascens que vaig fer el 2007 i aturar el crono per sota de les 2 hores).

Apa doncs!!! Sé que no és una cursa d'atletisme, de fet, no és ni una cursa de muntanya... és una animalada!!!! Però és genial!!!

Vinga Masques, a veure si treu el cap algun altre valent!!! Us vull veure en el meu terreny trescant com a cabirols per entre els majestuosos Pirineus!

4 Comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que la fareu anant d'esquenes, i així us semblarà que fa baixada, que és el que us agrada!

Bob ha dit...

Senyor Missis, no ens vulgui vendre la moto, que no cola. Aquesta mena de turtura "cumbaià" anomenada Cuita al Sol està només a l´abast de quatre inadaptats ecologistes com vosté. Nasclete per favor pensat-ho bé que això no es pujà a Torre Baró, a mes hauràs d´anar amb compte amb aquests "xirucaires" que en quan notin el mínim símptoma de "pixapí" et tiraràn rocs des de dalt.
Missis cuidans-el. Pots endur-te el Senyor Anònim que es un gran expert.
SALUT

Ruben ha dit...

Hi estic interessat, però no se si sóc massa pixapí per aquesta prova. Missis i Nasclete, us mantinc informats.

Salut a tots!!

Nasclete ha dit...

ja estic apuntat !! m'he fet un seguro a tot risc i he contractat al senyor anònim perquè m'ensenyi a pujar fent baixada .... això d'anar d'esquenes ... no serà un del panteres ...